Despre noi

Povestea noastră

Olaru și Asociații

Suntem avocați care exercită această profesie cu mult profesionalism, având o experiență îndelungată. Ne implicăm nu numai profesional în cazurile pe care le gestionăm, ci și sufletește. În această profesie când faci totul cu pasiune, combinând experiența și sufletul pe care îl pui în tot ce faci, rezultatul nu întârzie să apară.

Valorile noastre

Munca în echipă, experiența, seriozitatea și
profesionalismul care ne caracterizează, sunt componentele principale a modului în care funcționăm și colaborăm cu clienții, practic sunt cele mai importante componente în construcția unei colaborări puternice și durabile. 

Despre

Colaborarea cu noi

Clientul trebuie să cunoască că este parte integrantă a acestei colaborări. El este partenerul avocatului cu care realizează împreună tot ce ține de construcția apărării. Tot clientul este cel care îi prezintă avocatului său toate datele despre situația cu care se confruntă, îi oferă informații cu privire la tot istoricul situației și discută detaliat despre ce presupune administrarea probelor și a procesului în ansamblul său. Avocatul trebuie să cunoască tot despre cazul care îi este încredințat, atât părțile plăcute cât și părțile mai puțin plăcute care trebuiesc spuse, fără reținere și fără rezerve.

Clientul va avea în vedere în urmărirea rezultatului să prezinte toate detaliile cazului, cu lux de amănunte și să nu aleagă să nu vorbească despre anumite aspecte și probe pe care le consideră ca fiind mai puțin importante în economia procesului. Punerea în dificultate a avocatului prin lipsa unor informații importante sau chiar esențiale, reprezintă un minus al apărării și un posibil eșec în ce privește rezultatul dorit de către cei doi parteneri. Prin prisma experienței și a rolului său pe care îl are în gestionarea cazului, avocatul asigură un echilibru în tot ce înseamnă strategia de apărare, explicând pe înțelesul clientului, tot ce acesta trebuie să știe și să înțeleagă despre modul în care trebuie gândită și construită apărarea. Este extrem de important ca partenerii să aibe o colaborare sinceră și onestă, avocatul dpdv legal având obligația conform deontologiei profesionale să păstreze secretul și confidențialitatea cazului pe care îl gestionează.

Clientul trebuie de la bun început să cunoască toate aceste aspecte, pentru că o relație de colaborare puternică se poate baza numai pe o cooperare serioasă a întregii echipe, atunci când vorbim de rezultate. Nimeni, dar absolut nimeni în această colaborare, nu are voie să se comporte cu celălalt partener decât într-un mod onest și echilibrat, bazat pe respect și susținere reciprocă, fără a afișa o atitudine de superioritate față de celălalt, scopul urmărit fiind unul comun, respectiv rezultatul.

Fiecare parte în această colaborare are un interes bine definit, avocatul urmărește în principal, prin obținerea rezultatului, recunoașterea profesională, iar clientul câștigarea procesului.

De multe ori apărarea este confundată cu aspecte etice și morale. Aceste aspecte sunt relative, întrucât strategia de apărare cât și armele pe care le folosești în această luptă juridică, sunt de fapt apărările folosite de părțile implicate în proces, cu inteligența, subtilitatea și modul în care fiecare parte își construiește apărarea, urmând ca la final, judecătorul, cumpănind foarte bine probele, să hotărască și să pronunțe o hotărâre temeinic motivată, care să conțină toate aspectele de legalitate care au fost analizate extrem de atent din perspectivă juridică.

Este foarte important ca în deciziile pe care le luăm în promovarea unui demers juridic, să ținem cont de faptul că apărarea și judecata într-un proces cu același obiect și aceleași părți, se poate face doar o singură dată, rezultatul fiind unul singur și pe care la finalul procesului nu îl mai poți schimba.

De aceea, stă doar în puterea noastră să luăm deciziile cele mai bune atunci când pornim la drum într-un demers juridic, să facem alegerile potrivite, ținând cont de recomandări și de propriile simțuri.

Call Now Button